dinsdag 23 februari 2016

DIY Lampje

Een knutselactiviteit op een kinderfeestje is meestal een succes. Bij IKEA kochten we kunststof schemerlampjes, we verzamelden al onze mooie stofjes, papiertjes, lintjes, stickers etc. en gingen aan de slag. Als herinnering had iedereen zijn eigen gepimpte lampje!

dinsdag 16 februari 2016

Trakteren!

Op zoek naar een leuke kindertraktatie? Op internet kun je de leukste ideeën vinden. Wij maakten deze "slakken" als traktatie voor een 7-jarige dame. De printable is te downloaden via moodkids en verder heb je nog nodig saté prikkers, brood en (plakkerig) beleg. Het brood (zonder korst) in reepjes snijden, besmeren met bijv. chocoladepasta, bestrooien met gekleurde sprinkels en rollen maar. Voor de slakken is het even knippen en plakken, maar met een vrolijk en lekker resultaat!

dinsdag 9 februari 2016

Je keuken mag gezien worden!

Heb je een strakke, maar ook een beetje een saaie keuken? Je maakt 'm met een paar simpele ingrepen gezelliger. Hang een leuk plankje op (bij Ikea heb je voldoende keus, maar ook bij de Action slaagden wij voor een mooi exemplaar met metalen dragers) en zet daarop een paar van je mooiste potten. Vul deze met etenswaren die qua kleurstelling goed passen bij de rest. Bijvoorbeeld: muesli, havermout, dadels en rijstwafels, maar pasta, koekjes of spekjes zijn ook een goede 'vulling'. En voila, je keuken heeft een echte blikvanger! Heb je geen ruimte voor een plankje? Zet dan een aantal potten op je aanrecht in een klein groepje bij elkaar of bovenop een keukenkastje is ook een goed alternatief.


dinsdag 2 februari 2016

Rompertjes pimpen

Nog een origineel cadeau nodig of een creatieve besteding van een babyshower? Rompertjes bestempelen is een echte aanrader! Wij hebben dit onlangs voor een babyshower gedaan en het was voor herhaling vatbaar! Dit heb je nodig: rompertjes van katoen (wij hadden er 10 in verschillende maten en modellen), textielverf, stempels en sponsjes. Was de rompers van tevoren. Breng met een sponsje de textielverf aan op de stempel (niet te dik). Tip: oefen even op een oud t-shirt of stoffen lap. Je kan het zo bont maken als je zelf wil. Laat de verf goed drogen en strijk de rompers daarna voor gebruik. En klaar is je homemade kraamcadeau!