dinsdag 25 augustus 2015

Summertime smoothie

Zin in een lekker zomerse smoothie? Kijk wat je in huis hebt en gooi het in de blender. In deze frisse smoothie ging een kwart galiameloen, een handje pitloze witte druiven, verse munt, magere vanilleyoghurt en een beetje magere melk. Enjoy!

dinsdag 18 augustus 2015

Bananenkoekjes



Ken je dat? Je hebt een iets te rijpe banaan in je fruitschaal liggen die er net te bruin uit ziet om op te eten? Je maakt er heerlijke (en gezonde) koekjes mee. Je prakt 1 of 2 rijpe bananen en voegt op gevoel wat havermout toe tot je een stevig deeg hebt. Verdeel het deeg in bolletjes op een bakplaat en zet ze ongeveer 20 minuten in de oven op 200 graden. Je kan ook wat kaneelpoeder, cacaopoeder of cacaonibs toevoegen voor wat extra smaak. Wil je er een paar weggeven? Keukenpapier eromheen met een mooi lintje en labeltje en klaar is je homemade gift!

dinsdag 11 augustus 2015

Sweet summer memories

Vakanties gaan altijd te snel voorbij, maar gelukkig hebben we dan nog de foto's! Alleen jammer dat ze altijd ergens op een camera of computer blijven staan, terwijl een klein fotoboekje zo is gemaakt. Als je ze op formaat ansichtkaart maakt, kun je ze kwijt in een kaartenrek en op elk moment terugdromen naar die leuke bestemming!

dinsdag 4 augustus 2015

Watermeloen (en Limoncello)


Vier de zomer met deze homemade limonade van watermeloen! Breng 120 gram suiker met 125 ml water aan de kook totdat de suiker helemaal is opgelost en laat afkoelen. Pureer 1,5 kilo watermeloen (in blokjes en zonder pitjes) en haal het door een plastic zeef (metaal geeft een vieze smaak). Meng het sap van de meloen, met 125 ml vers geperst citroensap en 275 ml water en voeg daar het afgekoelde suikerwater aan toe. Laat dit een nachtje goed koud worden. Serveren met ijsblokjes of als cocktail met een scheutje Limoncello.