dinsdag 30 juni 2015

Pimp je buffetkast

Dit vinden de kinderen geweldig: met krijtstift op de glazen deurtjes van de buffetkast schilderen! Met wat aanwijzingen zorgen we er voor dat het ook nog 'stylish verantwoord' is. Een leuke eyecatcher in je woonkamer voor een feestje of tijdens de feestdagen. Succes verzekerd!


zondag 28 juni 2015

Mirazozo - Luminarium


Afgelopen dinsdag werden we even betoverd door het 'luchtkasteel' Mirazozo van de Architects of Air. Tijdens het Internationaal Stiltefestival stond dit inloopsculptuur op het Chasséveld in Breda.

dinsdag 23 juni 2015

Homemade kruidenboter



Zelf kruidenboter maken is erg makkelijk! Als basis neem je 125 g roomboter (ongezouten en op kamertemperatuur), vervolgens kun je naar hartelust verschillende variaties uitproberen!
  • Voor de 'groene kruiden' boter is toegevoegd: verse bieslook, verse peterselie en een handje fijngesneden rucola.
  • De 'italiaanse' boter is gemaakt met: 1 fijngesneden gedroogde tomaat, 2 tl pesto en 1 tl gedroogde italiaanse kruiden.
  • In de 'pittige chili' boter zit: een snuf cayennepeper, wat gedroogde chilipeper (uit een molen) naar smaak en een beetje verse koriander.

zondag 21 juni 2015

Happy Fathersday!

Vaderdag! Onze kinderen hebben de liefste papa's en die verdienen een mooi kado! En met het BBQ Seizoen in aantocht, is een sloof onmisbaar ... zeker dit exemplaar versierd door hun eigen kinderen. We kochten een witte sloof, de kinderen maakten eerst met potlood hun tekening, trokken vervolgens de lijntjes over met een zwarte textielstift en kleurde de tekening in met gekleurde textielstiften ... en de mama's maakten er nog een lekkere home made BBQ saus bij (wij vonden hier een lekker recept: uitpaulineskeuken). Fijne vaderdag!



dinsdag 16 juni 2015

Fan van Rens


Joehoe! Het nieuwe boek van Rens Kroes is uit! Vanmorgen gelijk aan de slag gegaan met de 'Breakfast cookies'. Ze waren zo lekker dat ik er een paar voor mijn zus heb ingepakt. En dit was pas bladzijde 13 ...

zaterdag 13 juni 2015

DIY van reageerbuis tot vaasje

Een leuk DIY projectje om wat meer kleur/groen in huis te brengen zonder gelijk een ruimtevullende kamerplant aan te schaffen. We nemen een reageerbuisje, mooi touw en een haakje. Bind het touw strak om het buisje, vul het voor de helft met water en doe er een mooie bloem in. Hang het aan een leuk haakje en klaar is Kees!

dinsdag 9 juni 2015

It was a sunny weekend!


De zon scheen, de agenda's waren leeg ... een perfecte dag voor een BBQ. De buurman zorgde voor het vlees en wij voor de rest. Dus aten we onder andere een salade van bulgur met appel, watermeloen met feta, fruitspiesjes en tarte tartin van ananas als toetje. Laat de zomer maar beginnen!

dinsdag 2 juni 2015

Ananas - Korianderdip


Tijdens de Eeterij op wielen, enige tijd geleden in het Ginneken, aten we bij een foodtruck kip met een erg lekkere ananasdip. Deze kregen we niet uit ons hoofd ... en moesten we gewoon proberen na te maken! Dit is onze versie: 2 el ananasjam, 2 el chilisaus, 1 tl verse koriander en een beetje (1/2 tl) sambal om het wat pittiger te maken (dit kun je natuurlijk ook weglaten). Meng alles door elkaar en je dip is klaar! We serveerden de dip bij krokante kip, zoete aardappel frietjes en een frisse groene salade.