dinsdag 29 december 2015

Happy New Year!

Bij oud en nieuw horen natuurlijk oliebollen!
Wij gaan deze mini-oliebollen met een hartige vulling voor onze gasten maken. Maak hiervoor oliebollen beslag en voeg een vulling naar keuze toe. Wij bedachten: pompoen met geitenkaas en honing, verse thijmblaadjes met zeezout en pesto met geraspte parmezaanse kaas. Het beslag even laten rijzen, maak vervolgens met een dessertlepel kleine balletjes en bak ze in een pan met zonnebloemolie goudbruin. Op naar een mooi 2016!

dinsdag 22 december 2015

X-Mas bij ons thuis ...

Normaal ligt onze (woon)smaak redelijk dicht bij elkaar ... behalve met kerst. Claire houdt het bij rustig, zwart en wit, terwijl Ellen's versieringen druk en kleurrijk zijn. Fijne kerstdagen allemaal!

dinsdag 15 december 2015

DIY Kerstkaarten

Een kerstgroet via de app, Facebook etc. is zo gedaan, maar kan niet op tegen een zelfgemaakte kerstkaart die je 'ouderwets' verstuurd met de post!
Het hoeft niet moeilijk te zijn, gezellig met de kinderen op woensdagmiddag.

Maak bijvoorbeeld "kerstballen" met strijkkralen of met washi-tape. 
Voor dat laatste plak je stukken tape op bakpapier, knip er rondjes uit en haal ze als 'stickers' van het bakpapier af. 
Plak de kerstballen op blanco kaartjes, stempel een kerstgroet en op naar de brievenbus!

dinsdag 8 december 2015

Kerstkoekjes


In de winkels liggen rond deze tijd van het jaar de mooiste kerstkransen, koeken, chocolaatjes en noem het maar op. Maar er gaat toch niets boven homemade koekjes. Zoek vormpjes uit in leuke kerstvormen en bekleed ze met fondant in een kleur naar wens. Met wat spikkels of kleine snoepjes maak je ze helemaal af. Leuk om weg te geven of....zelf op te eten!

dinsdag 1 december 2015

Kerst = cadeautjes onder de boom


Dat we van inpakken graag een feestje maken, hebben we al vaker laten zien. Dat is met kerst niet anders. Sterker nog: met kerst halen we alles uit de kast. Het sjiekste papier met de mooiste labels. En als je op tijd begint met inpakken, kan je extra lang van al het moois genieten! Dat is voor ons kerst ten voeten uit.

dinsdag 24 november 2015

Adventkalender

It's beginning to look a lot like christmas....
Nou, een beetje dan. Ieder jaar proberen we een nieuwe originele zelfgemaakte Adventkalender te maken. Onze inspiratie  halen we overal vandaan. Dit jaar hebben we een leuke 'free printable' van de site van teamconfetti gehaald. We hebben de zakjes aan een mooie woonketting gehangen. Het is even wat knip- en plakwerk maar dan heb je ook wat! De komende weken nog veel meer kerst op onze blog. We love christmas! Jullie ook?





dinsdag 17 november 2015

Welkom Sint en Piet

Om Sint en Piet welkom te heten houden we ieder jaar een traditioneel knutselmiddagje. Een mooie pakjesboot staat vast op de agenda. Verder kijken we wat in ons opkomt om het huis verder aan te kleden in '5 december stijl'. Op naar pakjesavond!



dinsdag 10 november 2015

DIY Polswarmers


Een klein haak-project voor een herfstachtige middag en ideaal voor de "nog net niet handschoen" dagen: polswarmers.

Gebruikte steken zijn: losse, vaste en 3-stokjes cluster voor de "bobbels".

Haak 34 losse met naald nr. 4 en wol met een passende dikte.
Rij 1: Begin te haken in de 2e losse en haak 33 vasten.
Rij 2: Haak 1 (keer)losse, 1 vaste *3-stokjes cluster, 2 vasten* herhaal tussen ** 10 maal, maar eindig met 1 vaste (er zijn nu 11 "bobbels").
Rij 3, 4 en 5: Haak 33 vasten.
Rij 6 t/m 13: Herhaal rij 2 t/m 5.
Rij 14: Herhaal rij 2.
Rij 15: Haak 33 vasten.
Rij 16: Haak 1 (keer)losse, 8 vaste, 5 losse, sla 5 steken over (voor het duimgat) en haak 20 vasten.
Rij 17: Haak 33 vasten.
Rij 18 t/m 29: herhaal rij 2 t/m 5.
Rij 30: Herhaal rij 2.
Rij 31: Haak 33 vasten.

Je hebt nu een lapje gehaakt en door de eerste rij met de laatste rij te verbinden (aan elkaar haken of naaien) ontstaat er een polswarmer met een opening voor je duim. Voor de afwerking kun je aan de bovenkant, onderkant en bij het duimgat twee of drie rondjes vasten haken, eventueel in een andere kleur. Werk alle draadjes weg en maak een tweede. Succes!

dinsdag 3 november 2015

Snoep of je leven!

Afgelopen vrijdag was het zover ... Halloween! De kinderen waren verkleed, het huis was versierd met spinnen, kaarsen waar het bloed van afdroop, de barbies in hun mummie kostuum en natuurlijk uitgeholde pompoenen! Na het griezel buffet (spookhamburgers, pompoensoep, mummieworstjes, griezelfruitspiesjes en rode risotto) was het tijd om met de lampionnen de deuren langs te gaan ... snoep of je leven! 




dinsdag 27 oktober 2015

Lampionnen maken

De voorpret is begonnen! Zaterdag is het Halloween en zonder een mooie zelfgemaakte lampion ben je nergens natuurlijk. Daarom gingen we aan de slag met lege melkplakken, blikjes en plastic bekertjes. Zie hier het resultaat na een middagje knutselen.



dinsdag 20 oktober 2015

Wortelpeterselie


Het is altijd leuk om iets nieuws uit te proberen! Deze wortelpeterselie lijkt op een kleinere uitvoering van pastinaak en de smaak ligt tussen die van een knolselderij en echte peterselie. Lekker in een (room)soep, in een stamppot of in deze lasagne of salade!


Lasagne met wortelpeterselie béchamelsaus
Snij 2 (grote) peterseliewortels in kleine stukjes en stoom deze. Snipper intussen 1 rode ui, 2 teentjes knoflook en een bakje kastanjechampignons in plakjes. Doe een flinke scheut olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook en voeg de champignons toe. Voeg hier vervolgens je favoriete pastasaus aan toe (kant-en-klaar of naar eigen recept) en laat op een laag vuurtje sudderen. Haal de wortelpeterselie van het vuur en voeg een scheut room toe en pureer het geheel met een staafmixer tot een dikke gladde massa. Smelt in een pannetje 50g boter, voeg hier (rustig) 50g bloem aan toe en klop met een garde tot een goudgele massa. Giet er vervolgens 250ml melk bij en blijf goed kloppen tot een mooie egale saus. Roer de wortelpeterselie door de béchamelsaus en maak op smaak met zout en peper. Vet een ovenschaal in met olijfolie en schenk de eerste laag tomatensaus er in, vervolgens de lasagne bladeren, dan de béchamelsaus, dan weer de bladeren etc. Eindig met de witte saus en strooi over de bovenste laag lekker veel pijnboompitjes en zet de schaal in de oven (temperatuur en tijd zijn afhankelijk van het soort lasagne bladeren dat je gebruikt).

Geroosterd brood met wortelpeterselie salade
Schil de wortelpeterselie (ongeveer 300g) en snij deze in kleine reepjes. Blancheer deze één minuut in kokend water met een flinke scheut citroensap en wat zout. Giet af in een vergiet, koel direct onder de koude kraan en laat goed uitlekken. Maak dan de dressing van 2el mayonaise en 1tl mosterd en roer daardoor een fijngesnipperd sjalotje, in reepjes gesneden augurk en de wortelpeterselie doorheen. Breng op smaak met wat zout. Serveer de salade op geroosterde boterhammen, belegd met plakjes grillworst en maal er nog wat verse peper over.

Eet smakelijk!

dinsdag 13 oktober 2015

Fall is coming ...

Wij houden van de herfst! Warme chocolademelk drinken, appeltaarten bakken, koken met pompoen, vuurtje stoken, film avondjes onder een warme deken, kaarsjes in huis ... laarzen aan voor een boswandeling, met de kinderen eikels en kastanjes zoeken en bij thuiskomst de meest rare creaties maken. Laat de herfst maar komen!

dinsdag 6 oktober 2015

Oud papier ..... of toch niet?

Vaak krijg je in winkels de tofste tasjes, labels en verpakkingen mee. Maar wat doe je ermee? Bij het oud papier gooien? Wij vinden van niet. Lijst ze in of hang ze in een leuk klembord. Waarom weg gooien als je er ook nog van kan genieten?!

dinsdag 29 september 2015

Maak een kadootje van een kadootje!

Een cadeau inpakken is voor ons al een feestje op zich. Je kan er een hele persoonlijke, creatieve twist aan geven. Wij halen onze inspiratie overal vandaan. Hieronder een kleine greep uit onze creaties!


dinsdag 22 september 2015

Grafittiart




Sommige graffiti is te mooi om zomaar voorbij te rijden. Een leuke fotoreportage is dan zo gemaakt.

dinsdag 15 september 2015

DIY Knuffel maken



Op zoek naar een origineel kraamcadeau? Wat dacht je van zelf een knuffel maken? Toegeven: je moet een beetje handig zijn met een naaimachine of in ieder geval met naald en draad. Als je de volgende stappen volgt, kan het niet mis gaan:
1. Kies leuke stofjes uit (vraag naar de kleuren van de babykamer dan zit je altijd goed) en teken een model op papier (bij de fourniturenwinkel kan je speciaal papier kopen).
2. Maak het papier met speldjes vast op de stof en knip het patroon uit.
3. Zorg nu dat de voorkant en achterkant helemaal af zijn (oogjes, oren etc.) en leg de twee buitenkanten op elkaar en zet ze met speldjes vast.
4. Naai nu de kanten aan elkaar vast en laat (bij voorkeur op een recht stuk) een opening van 5 cm.
5. Keer de knuffel binnenste buiten en vul de opening met speciale vulling voor knuffels.
6. Naai de laatste opening dicht met een blinde steek.
7. Nu nog leuk inpakken en je homemade kraamcadeau  is af! 

dinsdag 8 september 2015

DIY Filmpje maken

Leuk voor een regenachtige dag: een stopmotion filmpje maken!
Stap 1: Installeer de app iMotion op de iPad. Stap 2: Maak met bijv. Playmobil een opstelling en bedenk een verhaal. Stap 3: Maak met iMotion foto's en verschuif de figuren steeds een stukje. Stap 4: Speel het filmpje af ... en je bent een echte filmmaker!


 

dinsdag 1 september 2015

Ananasplant

Van een gebruikte ananas maak je heel makkelijk een leuke eyecatcher voor in je huis! Snij de bovenkant zover mogelijk los zodat je (bijna) geen vrucht meer ziet en zet 'm op een mooi vaasje. Wij hebben er nog een chopstick ingeprikt aan de onderkant voor wat extra stevigheid.

dinsdag 25 augustus 2015

Summertime smoothie

Zin in een lekker zomerse smoothie? Kijk wat je in huis hebt en gooi het in de blender. In deze frisse smoothie ging een kwart galiameloen, een handje pitloze witte druiven, verse munt, magere vanilleyoghurt en een beetje magere melk. Enjoy!

dinsdag 18 augustus 2015

Bananenkoekjes



Ken je dat? Je hebt een iets te rijpe banaan in je fruitschaal liggen die er net te bruin uit ziet om op te eten? Je maakt er heerlijke (en gezonde) koekjes mee. Je prakt 1 of 2 rijpe bananen en voegt op gevoel wat havermout toe tot je een stevig deeg hebt. Verdeel het deeg in bolletjes op een bakplaat en zet ze ongeveer 20 minuten in de oven op 200 graden. Je kan ook wat kaneelpoeder, cacaopoeder of cacaonibs toevoegen voor wat extra smaak. Wil je er een paar weggeven? Keukenpapier eromheen met een mooi lintje en labeltje en klaar is je homemade gift!

dinsdag 11 augustus 2015

Sweet summer memories

Vakanties gaan altijd te snel voorbij, maar gelukkig hebben we dan nog de foto's! Alleen jammer dat ze altijd ergens op een camera of computer blijven staan, terwijl een klein fotoboekje zo is gemaakt. Als je ze op formaat ansichtkaart maakt, kun je ze kwijt in een kaartenrek en op elk moment terugdromen naar die leuke bestemming!

dinsdag 4 augustus 2015

Watermeloen (en Limoncello)


Vier de zomer met deze homemade limonade van watermeloen! Breng 120 gram suiker met 125 ml water aan de kook totdat de suiker helemaal is opgelost en laat afkoelen. Pureer 1,5 kilo watermeloen (in blokjes en zonder pitjes) en haal het door een plastic zeef (metaal geeft een vieze smaak). Meng het sap van de meloen, met 125 ml vers geperst citroensap en 275 ml water en voeg daar het afgekoelde suikerwater aan toe. Laat dit een nachtje goed koud worden. Serveren met ijsblokjes of als cocktail met een scheutje Limoncello.

dinsdag 28 juli 2015

In ere hersteld!


Deze "Vide Poche" (meer gebruikelijke naam: Uten Silo) is weer in ere hersteld. In de jaren 70 aangeschaft door mijn moeder en nu weer in gebruik. Je kan naar hartelust stylen en veranderen. Een echte eyecatcher in je keuken of woonkamer!

dinsdag 21 juli 2015

DIY papieren slinger


We love slingers! En daarom maken we ze graag zelf. Zoek mooie plaatjes uit tijdschriften en folders, knip ze in het gewenste formaat en rijg ze door een keukentouw en je homemade slinger is af! Heb je nog wat papierrestjes over? Maak dan een kleine variant. Leuk om bij een cadeautje te doen of als kleinigheidje om op te sturen. Succes verzekerd!

dinsdag 14 juli 2015

Swan Market - Tilburg

Afgelopen zondag werd de Swan-Market georganiseerd in Tilburg (Wagenmakerij, Spoorzone) een bezoekje waard! Een lifestyle markt in de breedste zin: handgemaakte producten, papierwaren, sieraden, originele mode- en interieuritems, foodtrucks, live muziek en heel veel gezelligheid. Wat wij scoorden? Een flamingo kussenhoesje, houten cactusjes, sleutelhangers voor de dochters, armbandje, witte schaal, clipboards, home made bananenjam en kaarten voor lieve berichtjes. 

dinsdag 7 juli 2015

De lekkerste ijskoffie

De lekkerste ijskoffie? Die maak je zelf! Wij gebruikten een groot glas afgekoelde koffie met daarin een flinke scheut amandelsiroop, een stuk of 10 ijsklontjes en ongeveer 250 ml magere melk. Meng alles in de blender en je hebt ongeveer 4 heerlijke ijskoffies. Je kan uiteraard eindeloos variëren. Have a cool coffee!

dinsdag 30 juni 2015

Pimp je buffetkast

Dit vinden de kinderen geweldig: met krijtstift op de glazen deurtjes van de buffetkast schilderen! Met wat aanwijzingen zorgen we er voor dat het ook nog 'stylish verantwoord' is. Een leuke eyecatcher in je woonkamer voor een feestje of tijdens de feestdagen. Succes verzekerd!


zondag 28 juni 2015

Mirazozo - Luminarium


Afgelopen dinsdag werden we even betoverd door het 'luchtkasteel' Mirazozo van de Architects of Air. Tijdens het Internationaal Stiltefestival stond dit inloopsculptuur op het Chasséveld in Breda.

dinsdag 23 juni 2015

Homemade kruidenboter



Zelf kruidenboter maken is erg makkelijk! Als basis neem je 125 g roomboter (ongezouten en op kamertemperatuur), vervolgens kun je naar hartelust verschillende variaties uitproberen!
  • Voor de 'groene kruiden' boter is toegevoegd: verse bieslook, verse peterselie en een handje fijngesneden rucola.
  • De 'italiaanse' boter is gemaakt met: 1 fijngesneden gedroogde tomaat, 2 tl pesto en 1 tl gedroogde italiaanse kruiden.
  • In de 'pittige chili' boter zit: een snuf cayennepeper, wat gedroogde chilipeper (uit een molen) naar smaak en een beetje verse koriander.

zondag 21 juni 2015

Happy Fathersday!

Vaderdag! Onze kinderen hebben de liefste papa's en die verdienen een mooi kado! En met het BBQ Seizoen in aantocht, is een sloof onmisbaar ... zeker dit exemplaar versierd door hun eigen kinderen. We kochten een witte sloof, de kinderen maakten eerst met potlood hun tekening, trokken vervolgens de lijntjes over met een zwarte textielstift en kleurde de tekening in met gekleurde textielstiften ... en de mama's maakten er nog een lekkere home made BBQ saus bij (wij vonden hier een lekker recept: uitpaulineskeuken). Fijne vaderdag!



dinsdag 16 juni 2015

Fan van Rens


Joehoe! Het nieuwe boek van Rens Kroes is uit! Vanmorgen gelijk aan de slag gegaan met de 'Breakfast cookies'. Ze waren zo lekker dat ik er een paar voor mijn zus heb ingepakt. En dit was pas bladzijde 13 ...

zaterdag 13 juni 2015

DIY van reageerbuis tot vaasje

Een leuk DIY projectje om wat meer kleur/groen in huis te brengen zonder gelijk een ruimtevullende kamerplant aan te schaffen. We nemen een reageerbuisje, mooi touw en een haakje. Bind het touw strak om het buisje, vul het voor de helft met water en doe er een mooie bloem in. Hang het aan een leuk haakje en klaar is Kees!

dinsdag 9 juni 2015

It was a sunny weekend!


De zon scheen, de agenda's waren leeg ... een perfecte dag voor een BBQ. De buurman zorgde voor het vlees en wij voor de rest. Dus aten we onder andere een salade van bulgur met appel, watermeloen met feta, fruitspiesjes en tarte tartin van ananas als toetje. Laat de zomer maar beginnen!